Sælen som campingpladsens logo

​Vi har valgt den lille sæl som vores logo, da de ofte svømmer tæt forbi campingpladsen. Man kan på stille morgenstunder møde dem ligge og hvile sig imellem stenene inden de maver sig ud i Limfjorden igen. Møder i små sælunger, må man ikke komme til dem og slet røre dem selv om de er nok så søde. Så vil deres mor ikke kendes ved dem. Og ofte venter hun ude i vandet på sin unge.

Fakta om sælerne

Sæler er dyr i overfamilien Phocoidea. Tidligere var gruppen kendt som underordnen Pinnipedia. Gruppen inddeles i 3 familier. Ægte sæler, hvortil de danske og grønlandske arter hører undtagen hvalros, øresæler der indeholder pelssæler, og søløver og hvalrosser.

Sæler er et pattedyr, der kendetegnet ved at tilpasninger til at leve størstedelen af deres liv i vand. Bl.a. er for- og bagben omdannet til luffer. Aller arter er dog afhængige af at komme på land regelmæssigt, hvor de bland andet føder unger, dier og skifter pels. I Danmark findes 2 arter, spættet sæl og gråsæl.


Spættet sæl ( Phoca Vitulina) er den mest almindelige sæl i de danske farvande. De vigtigste yngle og hvilepladser findes i Vadehavet, Limfjorden, Læsø, Anholt, Hesselø, Samsø, Rødsand og ved Gedser.


Sælen hører meget fint, og den kan høre lyde op til 60.000 Hz. Mennesket kan kun høre lyde op til 20.000 Hz. Den får ikke vand i ørerne ved dykning, for den kan lukke ørerne så ingenting kommer ind. Sælen har gode øjne og ser temmelig langt. På land er den bedst til at registrer bevægelser. Den spiser fisk og har i Danmark ikke nogen andre fjender end mennesket.


Den spættede sæl kan blive op til 20 år gammel og veje fra 60 til 115 kg. Den er ca. 180 cm lang. Af særlige kendetegn er dens korte snude som er udstyret med lange varbørster. Sælen har en strømlinjet topedoformet krop, hvor pelsen er meget korthåret, og den har intet ydre øre.

Fra Rønbjerg havn kan du tage med Miniline færgen på Sælsafari. Vi har oplysninger i Informationen. En dejlig oplevelse for børn og voksne. 

Glade og tilfredse kunder betyder alt for os

Hør bare her, hvordan vores skønne kunder har nydt deres ophold på Ertebølle Strand Camping.

En hyggelig campingplads

En hyggelig campingplads, hvor vi hurtigt valgte at blive flerårs fastliggere. Meget flinke og imødekommende indehavere. Flink personale. God mad i restauranten. Dejligt område specielt med fine cykelruter og lige ned til fjorden

Kate Juhl

Super fin med masser af aktiviteter

Super fin og hyggelig plads. Fine faciliteter, skøn pool, masser af aktiviteter, fantastisk restaurant med madpandekager. Vinudvalget er godt, øl ligeså godt og sidst men ikke mindst enorme is. Kan varmt anbefales. Prøv det!

Kenneth Kajberg

Lækker mad og super service

Rigtig lækkert mad og super service. Flotte lokaler.

Kan varmt anbefales 

Tove Lund jensen

Roligt sted med rene forhold

Dejlig rolig og meget ren plads og store pladser de sanitære forhold er også i orden alt i alt en god plads Dorthe og Henrik Hostrup Brønderslev.

Henrik Hostrup

Kontakt​oplysninger

​Ertebølle Strand Camping V/Lars Brandt​

Ertebøllevej 40-42, 9640 Farsø

Klik her for rutevejledning

Telefon: +45 98 63 63 75

E-mail: escamp@escamp.dk 

Om ​campingpladsen

Vi ønsker at være rammen om vellykkede ferier med afslapning, aktiviteter og oplevelser med børnene i centrum. Vi har mange lækre faciliteter med en fantastisk natur omkring os.

smiley-elite   allergen-1

Skriv til os

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt